google1aae5a0207ed028a.html
top of page


 

Foto's van voorgaande cursussen.

Over Bas van Delden en de schildercursussen in Groningen

"Al van kinds af aan heb ik getekend en geschilderd."
Bas is begonnen als tekenaar en heeft een zeer goede en verfijnde kennis en vaardigheid met verschillende tekenmaterialen en technieken, waaronder kleurpotlood en pen. Bas heeft verschillende zijsporen bewandeld, van theaterdecors, kostuums tot assemblages, performances en grafiekwerk. Bas was na een poos op het tekenen uitgekeken en is daarom doorgegaan met schilderen. "ik kan met tekenen niet zo veel meer leren, deze techniek beheers ik zodanig dat ik precies weet hoe mijn werk wordt voordat ik het gemaakt heb.  Schilderen vind ik daarom veel spannender."

Bas heeft van meerdere schilders les gehad en heeft een voorliefde voor het ambacht van het schilderen. Ondanks de jonge leeftijd heeft Bas een heel oeuvre aan schilderijen en tekeningen gemaakt. Met ruim 10 jaar aan teken en schilderervaring en 2 opleidingen, heeft Bas een hoop kennis die hij tijdens zijn cursussen probeert over te dragen. "Ik vind lesgeven erg leuk. Het overbrengen van kennis op de persoon en iemand te zien groeien en daarin iemand te kunnen ondersteunen. Ik vind dat een prachtig gegeven. Ook word je als schilder zelf ook bewust van de kennis die je beheerst en je leert soms ook veel van de mensen die deelnemen".

De lessen van Bas hebben vaak een concreet programma en voortgang. Toch hebben zijn lessen een open en op het individu gericht karakter waar hij mensen zo individueel mogelijk probeert verder te helpen.   

Cursus Abstract Landschap schilderen
Start volgende blok 14 en 15 oktober  
max 16 plekken

Cursus ambachtelijk tekenen
Start eind september op vrijdagavond
 max 8 plekken

bottom of page